Játékleírás:

Ajánlott: 5 éves kortól

Játékosok száma: 2-4 fő

A játék tartalma:4 lotto tábla, 36 zöldség és gyümölcs korong, 1 pamut zsák, 4 írható fehér tábla, 1 filctoll, 5 dobókocka

A játék célja, hogy te legyél az első aki kitölti a lotto táblát.

Minden játékos kap egy fehér táblát amire ráírja a nevét a filccel, majd minden játékos választ egy lotto táblácskát. A játékosok számától függ, hogy mennyi koronggal játszunk.  2 játékos esetén 18 korong (amik megegyeznek a táblákon látható zöldség és gyümölcs jelöléssel) 3 játékosnál 27 korong, és 4 játékosnál pedig az összes korongot használjuk. A legfiatalabb játékos kezdésnél eldöntheti, hány darab korongot húzhatnak a játék során a zsákból. (1,2, vagy 3) Mindenki húz a zsákból és maga elé helyezi a korongokat. Ha valaki olyan korongot húz ami nem rakható az ő táblájára akkor húzhat másikat. Ezután a kezdő játékos dob mind az öt kockával. Ha a játékos nem elégedett a dobással akkor újra dobhat akár csak az egyik vagy mind az öt kockával. (Pl.: dobtunk 1 +1+1+6+3, akkor a 6-os és 3-as helyett újra dbohatunk, hátha azok is 1-es számúak lesznek és így pókerünk lesz)

A végső kombinációt felírja a kis fehér táblára, és a következő játékos jön. Miután mindenki dobott, az a játékos aki a legerősebb kombinációt dobta, megtarthatja a kihúzott korongot és felhelyezheti azt a táblára. A többieknek vissza kell rakniuk a korongokat a zsákba. Amennyiben két vagy több játékosnak is azonos kombináció jött ki (Pl.: ketten dobtak full house-t) akkor a kockán a számok összeadott értéke dönti el, hogy ki nyert. Ha a számok összege is megegyezik, akkor újradobnak.

A játékot az a játékos nyeri, aki elsőként tudja kitölteni a táblát zöldségekkel és gyümölcsökkel.

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Janod stratégiai játék-Veggie Loto” értékelése elsőként

Your email address will not be published. Required fields are marked