Mesepont | Nálatok mit hoz idén a Mikulás?!?!
16563
post-template-default,single,single-post,postid-16563,single-format-standard,theme-hudsonwp,edgt-core-1.0.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-2.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_with_content,width_470,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
nov 06 2019

Nálatok mit hoz idén a Mikulás?!?!

Valószínűleg  a gyerekek nagy része kész tényként tekint arra, hogy valahol, a messze távolban él a Mikulás, aki december 6-án éjszaka ellátogat mindenkihez, hogy ajándékot rakjon a csizmájába, mert ő egész évben nagyon jól viselkedett, különösen a Mikulás érkezése előtt :), nehogy a csíntevésekért virgácsot kapjon.

De mi van akkor, amikor a gyerek már elérte azt a kort, amikor egyre több áruló jel hatására kételkedni kezd az egész históriában?

Azt hiszem, ennél kedvesebb választ nem tudnánk megfogalmazni, mint amit Martha Brockenbrough írt a lányának, melyet a New York Timesban jelentettek meg:

Kedves Lucy,

köszönöm a leveledet! Nagyon jó kérdést tettél fel: „Te vagy a Télapó?”

Tudom, hogy régóta választ akartál kapni erre a kérdésre, és gondosan át kellett gondolnom, hogy mit válaszoljak. 

A válasz: nem. Nem én vagyok a Mikulás. Ő nem létezik.

Én vagyok az, aki ajándékokkal tölti meg a harisnyádat, és én teszem karácsonykor is a fa alá azokat, ahogy az édesanyám is tette meg az övé, és így tovább (és igen, apa is segít ebben).

Elképzelem, ahogy egyszer te is ezt fogod tenni majd a te gyerekeidért és biztos vagyok benne, hogy téged is nagy örömmel tölt majd el, ahogy karácsonykor sprintelve futnak a fához, hogy kibontsák az ajándékaikat. Ettől persze nem leszel Mikulás. A Télapó mindenkinél nagyobb, a munkája pedig sokkal hosszabb ideig tart, mint bármelyikünk élete. Amit ő tesz, egyszerű, de erőteljes. Megtanítja, hogyan higgyenek a gyerekek valami olyanban, amit nem látnak vagy érinthetnek meg.

Ez egy nagy és fontos munka. Egész életed során szükséged lesz arra a képességre, hogy hinni tudj: magadban, a családodban, a barátaidban és a képességeidben. És néha olyanban is, amit nem tudsz egyértelműen látni vagy megfogni, mint a szerelem vagy a saját erőd, ami még a legsötétebb napjaidon is átsegít téged.

A Mikulás egy tanár, akinek az egyik tanítványa én vagyok, és most már te is tudod a titkot, hogyan mászik be karácsony estéjén a kéményeken át az otthonokba: azok segítségével, akiknek a szíve örömmel teli. Ilyen az apád vagy én, akik egy olyan munka elvégzésében segítenek a Télapónak, ami máshogy lehetetlen lenne.

Szóval nem én vagyok a Mikulás. A Télapó egy kicsit a szeretet, a mágia, a remény és a boldogság is egyben. Én a csapatában vagyok, és most már te is.

De addig is, és a Mikulás sztori leleplezése után is, minden gyerek örül az ajándéknak!

Nálunk minden évben hoz adventi naptárat a Mikulás, hiszen az ablakocskák kinyitása a nagy ünnep, az örömteli várakozás érzését hozza el nekünk! Legyen az egy tölthető naptár, melybe a kreatív szülők csempészhetnek apró ajándékokat, vagy a mai szuperebbnél szuperebb játékokat rejtő adventi naptárak.

Nálunk ezekből válogathattok:

Töltsd Magad Adventi Naptárak

Lego Adventi Naptárak

Mesefigurás naptárak

Nézzetek körül nálunk:

https://www.mesepont.hu/termekkategoria/adventi-naptar/

 

0 Hozzászólások
Bejegyzés megosztása
Nincs megjegyzés

Küldjön bejegyzést